tiistai 20. toukokuuta 2014

Jokainen meistä voi oppia!

Jokainen meistä aloittaa uuden lajin ihan nollasta. Kukaan ei ole seppä syntyessään. Toisilla taas on jonkinlaista taustaa saman tyyppisistä lajeista jotka tukevat uutta harrastusta. Tankotanssia tukevia lajeja ehdottomasti ovat keskivartaloa ja notkeutta vaativat lajit, esimerkiksi telinevoimistelu ja sirkusakrobatia ja erilaiset tanssilajit.

Minä joka ei ole harrastanu intensiivisesti oikeastaan ikinä mitään liikuntaan liittyvää, koin lajin vaativuuden haasteena. "Jos nuo muutkin pystyy siihen, niin minäkin" Tottakai tiesin, että kehitys ei tulisi koskaan olemaan samaa luokkaa kuin muilla ryhmän tytöillä. Puhumattakaan siitä, että olin tunneilla se raskaamman ruhon omaava yksilö :D Kankea, raskas ja voimaton, mutta lannistumaton. Se että muut osaa ja oppii nopeammin ja paremmin, ei ole keltään toiselta pois jos keskittyy siihen omaan tekemiseen. Täytyy kyllä myöntää, että välissä oli sellanen olo, että miksi minä en opi ja nuo muut jo osaa...Tarpeeksi päättäväisyyttää ja treeniä niin mikään ei ole mahdotonta. 

Missään vaiheessa en ajatellut, että olisin liian lihava alottaakseni tankotanssin, vaikka tunneilla pitikin olla ilman paitaa ja muut näkisivät vatsamakkarani ilman verhoilua, puhumattakaan maasiivisista reisistäni. Mitä väliä sillä olisi mitä muut ajatellisivat jos teet tätä vaan omaksi iloksesi. Ketä edes kiinnostaa? Ei ketään! Suosittelen kaikille, painosta, kokemuksesta, voimasta ja urheilutaustasta riippumatta. Se että ei osaa, ei tarkoita etteikö voi oppia.

Kuvissa on omaa kehitystäni. Tankotanssin aloitin kesäkuussa 2011, sillon oli vielä vaikea kuvitella että roikkuisin pää alaspäin. Lokakuussa sitten vihdoin uskaltauduin tekemään ensimäisen invertini.  Tammikussa 2012 uskaltauduin tekemään ensimäisiä liikkeitä missä irrotettiin käsiä irti tangosta. Huhtikuussa ensimäinen skorppiooni!!!!Wohooo! Tämän jälkeen homma onkin ollut liikkeen hiomista. Eikä se vieläkään omaan silmään miellytä :D

Lokakuu 2011
Tammikuu 2012
Maaliskuu 2012
Huhtikuu 2012

Helmikuu 2013
Huhtikuu 2014
Tankoilun myötä niin kunto kuin voimatkin ovat parantuneet. Tankoilun ohella kannattaa tehdä muutakin treeniä jottein loukkaantumiasia tulisi. Itse olen toistaiseksi vielä välttynyt suuremmilta vaivoilta. Kipua tosin on pitänyt opetella kestämään. Ihon ja tangon aiheuttama kitka saa aikaan mustelmia, hiertymiä ja palovammoja, eikä lihaskivuiltakaan ole välttynyt. Rakastan tätä lajia niin paljon ettei pienet ruhjeet paljon haittaa, just keep on going :D

-Retu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti