maanantai 16. kesäkuuta 2014

Venyttelyhaasteesta

Hellou,

Hetki tässä on vierähtänyt edellisestä kirjoituksesta. Kauheesti ollu kiireitä ja tekemistä ja ja ja tekosyitä...koitan nyt vähän skarppailla. 

Kesäkuun alussa aloitin treenaamaan ystäväni Maijan kanssa eräsä esitystä varten. Meillä tulee olemaan lavashow eräiden räppäreiden kanssa eräiden festivaalien lavalla. Siitä sitten myöhemmin lisää. Mutta osittain myös tämän takia ja muutenkin liikkuvuuden lisäämiseksi olen osallistumassa instagramissa olevaan #summersplits2014challenge venyttely haasteeseen. Parissa viikossa on tullu liikkuvuutta ihan hurjasti lisää. En todellakaan ole alunperin mitään venyvintä kastia, mutta rautakangestakin saa liikkuvan kun vaan jaksaa yrittää ja ponnistella. Alku saattaa tuntua turhauttavalta ja vaikealta, mutta jossain vaiheessa lopulta palkitsevalta. 

Venyttelyä kannattaa dokumentoida ja analysoida. Onko asento oikea, väärä, vino, sinnepäin tai jopa edistystä on tapahtunut. Kuvien avulla pystyt tarkastelemaan ennen kaikkea sitä kehitystä. Itse huomasin jossain vaiheessa että selkä taittuu vähän väärästä kohtaa ja selän liikkuvuudessa ongelmia aiheutti jäykkyys alaselässä. Siihen sain apua jäsenkorjaajalta ja selkä liikkuu ihan erilla tavalla ja sai siitä jopa voimaa lisää. Eli ei kannata vaipua epätoivoon. Ja muistakaa että kipua ei saisi venytellessä tuntua niissä nivelissä. Pieni pistely lihaksessa ei haittaa mutta rajansa kaikella. Itse venyttelen varovasti eritoten niitä paikkoja, joissa kiristää eniten mm. pohkeet ja takareidet on sellaisia paikkoja mitä jumittaa. Ja muistakaa kaikken tärkein LÄMMITTELY ennen venyttelyä!

Mutta tässä hieman kuvia venyttelyhaasteesta ;) Kuvat ovat siis jooga-asanoita. Täytyy kyllä myöntää että joihinkin asentoihin meneminen oli kyllä kaukana rauhallisesta ja seesteisestä joogasta :D Eniten vaikeuksia mulla on tasapainon saavuttamisen kanssa. 

Pashimottanasana
Upavistha konasana
Eka pada rajakapotasana
Anjaneya asana
Tri pada adho mukha svanasana
Virabhadrasana 1

Lisää kuvia venyttelyhaasteesta ja tankoilusta 
löytyy mun instagramista http://instagram.com/bbnile

tässä vielä kehityskuvaa selän venyvyydestä. Haasteen heitti Essi  noin 3 viikon välein uutta kehitskuvaa ja tässä on ensimäisen 3 viikon tulos. Ylemmät kuvat ovat siis tätä päivää ja alemmat 3viikkoa sitten otettu. Oli vaikia uskoa että kehitystä on tullut noinkin paljon. Mutta kova työ näyttää kantavan hedelmää.

Ja lopuksi vielä pieni videonpätkä hienosta saavutuksesta. Toes to head :D Joskus mun ukkokin lupautuu auttamaan mua näissä hommissa ;)


Muistakaa venytellä ;)

-Retu-







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti